• Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • RSS Feed

14 Şubat 2012

VALENTINE'S DAY - ADVICES

 


Sevgililer günü telaşı sürüp giderken, her gününü sevgililer günü güzelliğinde yaşayanları öncelikle tebrik ederek başlamak istiyorum yazıma :) Sevgililer günü romantik bir gün olsa da, sevgilisi olmayan arkadaşlarımız için yine söylüyorum sakın üzülmesinler. Sevgililer günü bence diğer anlamıyla arkadaşlık günü, dostluk günü, sevgi günü, paylaşma günü.. Bir anne, bir baba, bir kızkardeş, belki abi, belki bir kedi ya da can dostumuz köpeğimizle bile bugünü geçirmekten gocunmayalım.

Sevgilisiyle dışarıda olmak isteyenler için benim daha önce gittiğim ve hoşuma giden birkaç romantik restaurant ve cafe önerim var;

Ceylan InterContinental Hotel'in 19.katında bulunan City Lights Bar Boğaz, Adalar, Topkapı Sarayı, Galata Köprüsü ve Haliç'i görebileceğiniz muazzam bir mekan. Sevgililer Günü'ne özel Safran Restaurant kısmında fasıl var sonrasında bar kısmında içkiler yudumlanabilir. Çok çeşit kokteyl var. Benim favorim Chi Chi, Cosmopolitan. Ve hurmalı dondurmayı mutlaka deneyin derim.


BJK Plaza'nın çatı katında hizmet veren Vogue Restauran&Bar, şarap ve mum ışığı konusunda çok başarılı. Boğaz köprüsü ve Kız kulesini görüyor. Lounge, jazz türü müzikler çalıyor.Çok memnun kalacağınıza eminim. Sevgililer günü için özel bir program yok ama yemek için hemen rezervasyon yaptırmalısınız. Barmenleri Bülent Sefer inanılmaz kokteyller yapıyor, favorim Magic Martini (pamuk şeker ve kuru buz) ve Craking Cosmo (patlayan şekerli cosmopolitan). Bunlar moleküler kokteyller ve Türkiye'de başka yerde rastlamayabilirsiniz :)


Tarihi bir Cihangir binasının 5.katında hizmet veren 5.kat, Sarayburnu'ndan Boğaz köprüsüne kadar uzanan bir manzaraya sahip. Genelde konseptli geceler, partiler düzenleniyor ve bar çok iddialı. Sevgililer Günü'nde romantizmin yanı sıra biraz daha hareketli zaman geçirmek isteyenlere DJ performansı eşlik edecek. Doğal ve taze yemekleri kaçırmayın.

Tarihi Mısır Apartmanı'nın 8.katında bulunan 360, hem İstanbul hem de Beyoğlu manzarası ile herkesi büyülüyor. Uçuşan perdeler ve şömineye bayılıyorum. Sevgililer gününde olmayı hayal edeceğiniz mekanlardan ve favorilerimden biri.